Амофос: правила використання

//Амофос: правила використання

Амофос: правила використання

АмофосАзот і фосфор є важливими складовими нормального розвитку будь-якої сільськогосподарської культури. Без належної кількості у ґрунті цих хімічних елементів не варто розраховувати на високі урожаї. Саме тому аграрна промисловість у своїй господарській діяльності регулярно використовує мінеральні добрива, що містять у своєму складі і азот, і фосфор. На сьогоднішній день серед найбільш відомих та використовуваних добрив можна виділити амофос.

Амофос: в чому переваги?

По-перше, дане мінеральне добриво є одним із найбільш ефективних, адже у своєму активі має 52% фосфору та 12% азоту, що легко засвоюються рослинами. По-друге, амофос активує продуктивність рослин, тобто урожайність їхня підвищується у декілька разів. Крім того, ця корисна хімічна суміш сприяє зміцненню кореневої системи культур, що автоматично означає підвищення стійкості до різноманітних грибкових хвороб, впливу небажаної рослинності, засухи та комах-шкідників. По-третє, амофос суттєво підвищує якість продукції і допомагає овочам та фруктам довше зберігати товарний вигляд.

Як використовувати амофос?

Окрім того, що це азотно-фосфорне добриво використовується у масштабах великих сільськогосподарських підприємств з гектарами вирощуваних культур, його також застосовують і на невеликих прибудинкових чи дачних ділянках звичайні громадяни. Проте, досить часто чудові якості амофосу експлуатують неправильно – дачники застосовують його для всіх культур без виключення. А насправді, дане мінеральне добриво найкраще сприяє підвищенню урожайності наступних рослин:

  1. Картопля. Для цією улюбленої мільйонами людей культури корисність амофосу безперечна: фосфор у його складі допомагає збільшити рівень крохмалю у картоплі, і, звичайно, збільшує кількість картоплин у клубні. Норма внесення – 2г/лунку.
  2. Буряк. Амофос є ідеальним підживленням для всіх видів буряку – і кормового, і червоного, і цукрового, тому що сприяє накопиченню цукристості і при цьому виводить із коренеплодів шкідливі речовини. Дане мінеральне добриво вноситься під час посадки буряків, норма внесення становить 5г гранул/1 метр рядка.
  3. Виноград. У виноградниках амофос використовують з метою підвищення смакових якостей майбутнього урожаю, а також для зменшення у них рівня нітратів. Відбувається все наступним чином: навесні, земля під лозами винограду обробляється амофосом (обов’язково розбавленим водою -400г/10л води). Через декілька тижнів після цього для підвищення ефективності рекомендовано провести листове підживлення розчином амофосу, з розрахунку 150г добрива/10л води.
2016-04-26T14:04:05+00:0026. 04. 2016|

Оставить комментарий

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.