Підписка
на новини

Амофос: правила використання

АмофосАзот і фосфор є важливими складовими нормального розвитку будь-якої сільськогосподарської культури. Без належної кількості у ґрунті цих хімічних елементів не варто розраховувати на високі урожаї. Саме тому аграрна промисловість у своїй господарській діяльності регулярно використовує мінеральні добрива, що містять у своєму складі і азот, і фосфор. На сьогоднішній день серед найбільш відомих та використовуваних добрив можна виділити амофос.

Амофос: в чому переваги?

По-перше, дане мінеральне добриво є одним із найбільш ефективних, адже у своєму активі має 52% фосфору та 12% азоту, що легко засвоюються рослинами. По-друге, амофос активує продуктивність рослин, тобто урожайність їхня підвищується у декілька разів. Крім того, ця корисна хімічна суміш сприяє зміцненню кореневої системи культур, що автоматично означає підвищення стійкості до різноманітних грибкових хвороб, впливу небажаної рослинності, засухи та комах-шкідників. По-третє, амофос суттєво підвищує якість продукції і допомагає овочам та фруктам довше зберігати товарний вигляд.

Як використовувати амофос?

Окрім того, що це азотно-фосфорне добриво використовується у масштабах великих сільськогосподарських підприємств з гектарами вирощуваних культур, його також застосовують і на невеликих прибудинкових чи дачних ділянках звичайні громадяни. Проте, досить часто чудові якості амофосу експлуатують неправильно – дачники застосовують його для всіх культур без виключення. А насправді, дане мінеральне добриво найкраще сприяє підвищенню урожайності наступних рослин:

  1. Картопля. Для цією улюбленої мільйонами людей культури корисність амофосу безперечна: фосфор у його складі допомагає збільшити рівень крохмалю у картоплі, і, звичайно, збільшує кількість картоплин у клубні. Норма внесення – 2г/лунку.
  2. Буряк. Амофос є ідеальним підживленням для всіх видів буряку – і кормового, і червоного, і цукрового, тому що сприяє накопиченню цукристості і при цьому виводить із коренеплодів шкідливі речовини. Дане мінеральне добриво вноситься під час посадки буряків, норма внесення становить 5г гранул/1 метр рядка.
  3. Виноград. У виноградниках амофос використовують з метою підвищення смакових якостей майбутнього урожаю, а також для зменшення у них рівня нітратів. Відбувається все наступним чином: навесні, земля під лозами винограду обробляється амофосом (обов’язково розбавленим водою -400г/10л води). Через декілька тижнів після цього для підвищення ефективності рекомендовано провести листове підживлення розчином амофосу, з розрахунку 150г добрива/10л води.