Амофос: ефективність та переваги
//Амофос: ефективність та переваги

Амофос: ефективність та переваги

Удобрення ґрунту під вирощування сільськогосподарських культур на сьогоднішній день є найбільш результативним способом підвищити їх урожайність і, таким чином, забезпечити рентабельність виробничої діяльності. Варто відзначити, що серед удобрень провідну роль відіграють хімічні суміші, насичені важливими для розвитку рослин елементами, — мінеральні добрива. Про їх популярність серед аграріїв свідчить той факт, що з кожним роком у світі виробництво мінеральних добрив збільшується на 10-20% (в залежності від виду добрива). До речі, у вітчизняних сільгоспвиробників заслуженим успіхом користується амофос – висококонцентроване складне азотно-фосфорне добриво, що використовується у будь-яких ґрунтово-кліматичних зонах для усіх типів удобрення широкого спектру культур.

Амофос: особливості використання

Вказаний вид добрив найчастіше застосовують для поліпшення урожайності таких культурних рослин як колосові зернові (пшениця, ячмінь, жито, овес), рапс, соняшник, кукурудза, цукровий буряк, соя, картопля, горох, а також у виноградниках. Амофос сприяє покращенню фосфатного режиму ґрунтів, виконуючи ряд важливих для культур функцій.

Основне, припосівне, передпосівне удобрення – амофос можна використовувати при виникненні такої потреби у будь-який час. Варто відзначити, що дане мінеральне добриво у своєму складі містить більше фосфору, ніж азоту (а ці два елементи рекомендовано вносити у рівних пропорціях). Тому фахівці вважають за доцільне перед застосуванням амофосу вносити азотне монодобриво, проте не для всіх культур. Так, приміром, для озимих культур дане правило не працює – азот вносять додатково пізніше у якості підгодівлі.

Чому варто обрати амофос?

Відповідь проста: тому що ця азотно-фосфорна суміш володіє рядом унікальних позитивних характеристик, а до того ж, має непогані фізичні властивості. Отже, амофос – це:

  1. Забезпечення підвищеної продуктивності сільгоспкультур.
  2. Пришвидшення розвитку сильної і стійкої до негативних факторів кореневої системи.
  3. Вироблення стійкості рослини до хвороб та несприятливих погодних умов.
  4. Покращення смакових властивостей вирощеної продукції.
  5. Подовження терміну зберігання насіння, овочів, зерна тощо.
  6. Загальне збільшення урожайності.

Окрім вищесказаного, варто зауважити, що амофос легко розчиняється у воді та має форму, доступну для рослин (тобто добриво засвоюється швидко).

 

2019-03-29T14:00:18+00:0003. 10. 2016|

Оставить комментарий