Амофос: удобрюємо виноград
//Амофос: удобрюємо виноград

Амофос: удобрюємо виноград

Виноградарство в Україні, звичайно, не такий поширений вид діяльності як, наприклад, вирощування кукурудзи чи соняшника, проте останніми роками спостерігається тенденція до більшої зацікавленості аграрного бізнесу працювати у даному напрямку. Пояснити такий інтерес просто: на наших ґрунтах можна отримати непогані урожаї винограду, які, в свою чергу, успішно будуть реалізуватись як для потреб вітчизняних виноробів, так і закордонних.

Що стосується особливостей вирощування винограду, то варто зауважити, що дана культура є досить вимогливою до наявності у ґрунті поживних речовин, макро- та мікроелементів. Очевидно, що запаси навіть найбільш родючих площ не безмежні, тому рано чи пізно для забезпечення потреб винограду необхідно використовувати удобрення, щоб отримати достойний урожай.

Амофос: переваги добрива

Чому саме цю хімічну суміш варто обрати для підживлення винограду? Тому що у складі амофосу знаходяться дві найбільш важливі для розвитку культур речовини – азот і фосфор. Використання даного виду добрив допомагає покращити смакові властивості винограду, а також стимулює його виробити стійкість до різноманітних грибкових захворювань та несприятливих погодних умов.

Важливо, що амофос сприяє зменшенню рівня нітратів у винограді, тобто виконує певну очисну функцію. Варто зауважити, що дана хімічна суміш володіє непоганими фізичними характеристиками, завдяки яким амофос є зручним у застосуванні та непримхливим у зберіганні. До того ж, це концентроване азотно-фосфорне добриво прекрасно змішується у тукосуміші. Його можна використовувати разом із іншими типами підживлення.

Якими елементами потрібно забезпечити виноград?

Можна скласти так званий рейтинг важливості хімічних речовин, які найбільше необхідні даній культурі для оптимального росту та розвитку. І, звичайно, для отримання високих урожаїв соковитого, смачного винограду.

  1. Азот – відповідає за розвиток зеленої маси культури (листя та пагонів). Особливо необхідний навесні, на початку вегетаційного періоду.
  2. Фосфор – завдяки цьому макроелементу краще розвиваються суцвіття, зав’язуються та вистигають грона.
  3. Калій – допомагає винограду дозріти, а також готує культуру до низьких температур взимку. Тому калійні добрива використовують восени.
  4. Мідь – сприяє тому, щоб виробити у винограду стійкість до засухи та морозів, а також стимулює ріст пагонів.
  5. Бор – забезпечує цукристість винограду, а також допомагає йому швидше достигати.
  6. Цинк – завдяки йому можна значно збільшити урожайність даної культури.
2019-03-29T13:59:55+00:0025. 07. 2016|

Оставить комментарий