Діамофоска в якості добрива для винограду

//Діамофоска в якості добрива для винограду

Діамофоска в якості добрива для винограду

Виноград – культура досить вибаглива до родючості ґрунтів. Тому, якщо площа під виноградники бідна на поживні речовини та мінерали, то необхідно обов’язково вносити їх штучним способом, інакше не варто розраховувати на високу урожайність та смачні стиглі ягоди. Для даної культури характерний виніс у великих кількостях кожного сезону із ґрунту азоту, фосфору, калію, сірки. А це означає, що саме ці макро- та мікроелементи відіграють провідну роль у активізації продуктивності виноградників. А отже, і дачники, і сільгосппідприємства, що займаються виноградарством, повинні звернути увагу перш за все на азотно-фосфорно-калійні добрива. Одним із таких є діамофоска.

Діамофоска: переваги

Вказане мінеральне добриво користується підвищеним попитом серед вітчизняних аграріїв завдяки своїм прекрасним характеристикам, високій ефективності та адекватній вартості. Діамофоска у своєму складі містить такі елементи як азот, фосфор, калій, а також інші  важливі речовини у невеликих кількостях. Варто відзначити, що дана хімічна суміш вирізняється з-поміж інших високою концентрацією поживних речовин, вирівняним гранулометричним складом та хімічною однорідністю. Володіє блискучою ефективністю щодо підвищення урожайності таких сільгоспкультур як колосові зернові (і озимі, і ярі), льону, картоплі, овочевих, цукрових та столових буряків, рису, плодових кущів і, звичайно ж, винограду.

Діамофоска, окрім вищесказаного, володіє наступними позитивними якостями:

  • має легкодоступну для культурних рослин форму;
  • рівномірно живить культури необхідними речовинами;
  • є універсальним видом підживлення;
  • володіє високою економічною віддачею.

Роль макро- та мікроелементів у життєзабезпеченні винограду

  1. Азот найбільше допомагає даній культурі навесні, коли є потреба у підсиленні розвитку молодих пагонів та листя. Це згодом вплине на формування урожаю винограду.
  2. Фосфор важливий для формування і генеративних, і вегетативних органів винограду, проте найбільше значення має для розвитку тих частин рослини, що відповідають за плодоношення – насіння, бруньки, суцвіття.
  3. Калій впливає на вироблення стійкості винограду до майбутніх заморозків, тому його доцільно вносити восени.
  4. У невеликих кількостях виноград потребує таких елементів як кальцій, залізо, сірка та магній.
  5. Важливе місце у живленні вказаної культури відіграють мікроелементи (а тому і виникає необхідність внесення мікродобрив): бор, кремній, алюміній, натрій, йод, кобальт, марганець, цинк, молібден.
2019-03-29T14:00:12+00:0003. 09. 2016|

Оставить комментарий

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.