Гліфосат: хімічна речовина та гербіцид

//Гліфосат: хімічна речовина та гербіцид

Гліфосат: хімічна речовина та гербіцид

ГліфосатСвоєчасний та регулярний контроль виникнення небажаної рослинності у посівах сільськогосподарських культур є запорукою отримання високих урожаїв. Саме тому важливо знайти оптимальні, якісні та ефективні гербіциди, які б у конкретному випадку могли б вирішити більшість проблем підприємства чи фермерського господарства. Світова практика використання хімічних засобів боротьби із бур’янами доводить, що на сьогоднішній день одним із найбільш ефективних препаратів є гліфосат.

Гліфосат: особливості

Гліфосат – це неселективний гербіцид системної дії. Багаторічні, однолітні та багатолітні широколисті, злакові, дводольні – це неповний перелік різновидів рослинності, на які впливає даний засіб та гербіциди на його основі. Назва «гліфосат» означає хімічну речовину із прекрасно вираженими згубними для бур’янів властивостями, і один із найвідоміших гербіцидів. На основі гліфосату створено та створюється безліч препаративних форм, які застосовуються не лише для потреб аграрного сектору, а й паркових зонах, лісовому та водному господарствах.

Гліфосат використовується на різних етапах розвитку рослинності: до сходження та після сходження сільгоспкультур весною у якості гербіциду та восени перед збором урожаю у якості десиканта.

Вплив гліфосата на організм людини

Останнім часом масово шириться інформація про негативний вплив даної хімічної речовини на навколишнє середовище, флору та фауну, і, звісно, на людське здоров’я через продукти харчування. Дослідження доводять, що використання гліфосата у якості гербіциду ніяким чином не впливає на хімічний склад, наприклад, пшениці, з якої потім виготовляється борошно для хлібопекарської промисловості. З іншого боку, застосування гліфосата для десикації насіння та зерна призводить до того, що потім у сировині знаходять залишки цієї хімічної речовини. Проте, під час технологічної переробки вдається зменшити кількість гліфосатних солей у кінцевому продукті. Під час випікання хліба гліфосат не зникає. Таким чином, теоретично, дана хімічна сполука може мати потенційну небезпеку для людського організму.

Що стосується худоби, то виявлено, що гліфосат, що потрапив разом із кормом у організм тварин, швидко виводиться не розпадаючись. Були проведені експерименти, під час яких гліфосат спеціально додавався у тваринний корм. В результаті цього підтверджено, що свинина, яловичина та інші види м’ясної продукції містили дану хімічну речовину. Проте, у коров’ячому молоці гліфосат не виявлено.

2016-04-18T10:54:41+00:0018. 04. 2016|

Оставить комментарий

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.