Калій хлористий: вплив на культури

//Калій хлористий: вплив на культури

Калій хлористий: вплив на культури

Калій хлористийВикористовуючи мінеральні добрива, аграрії досягають декількох цілей: підвищують урожайність сільгоспкультур та завдяки цьому забезпечують рентабельність виробничого процесу. Взагалі, такий вид підживлення рослин на сьогоднішній день являється найбільш універсальним, зручним та ефективним з усіх існуючих різновидів. Саме тому світова агрохімічна промисловість не зупиняється на досягнутих здобутках, а впроваджує кардинально нові, якісні та результативні розробки у життя, які, до того ж, є більш безпечними для навколишнього середовища.

Калій хлористий: значення

Серед усіх різновидів калійних мінеральних добрив калію хлористому належить 70-80% світового ринку збуту, тобто даний вид підживлення є найбільш популярним у сільськогосподарських виробників. Відноситься до простих (однокомпонентних) калійних добрив. Випускається у формі кристалічної солі або гранул білого чи рожевого відтінку. Володіє чудовими фізичними характеристиками: легко розсіюється, має низьку гігроскопічність, не злежується.

Калій вважається одним із найважливіших елементів життєзабезпечення культур, який при сприянні азоту і фосфору, впливає на активний ріст зелених органів рослин та, як результат, забезпечує їхню високу урожайність. Окрім того, значення калію (і, відповідно, калію хлористого) полягає у наступному:

  • доведено, що на одну одиницю формування урожаю калію потрібно значно більше, ніж всіх інших мінеральних елементів;
  • вказаний хімічний елемент приймає участь в усіх внутрішніх процесах рослини, а саме: допомагає нормальному перебігу процесу фотосинтезу, сприяє відтоку вуглеводів з платівок листя у інші частини організму культури, забезпечує ефективне засвоєння цінної вологи та скорочує випаровування;
  • калій допомагає листю накопичувати вологу, що відіграє значну роль при засушливій та жаркій погоді;
  • сприяє підвищенню якісних показників сільгосппродукції: так, наприклад, у цукрових буряках підвищується цукристість, у картоплі стає більше крохмалю, у кормових культурах збільшується вміст протеїну, а у прядильних – поліпшується якість волокон.

Як не нашкодити культурам калієм хлористим?

Як і будь-яке інше мінеральне добриво, калій хлористий має не лише позитивні сторони, а й може нести негативний вплив на культури при неправильному чи надмірному застосуванні. Так, надлишок хлористого калію у ґрунті призводить до зниження продуктивності таких культур як картопля, льон, помідори, цитрусові, виноград, тютюн,  а також це небезпечно для деяких декоративних рослин. Окрім того, не всі типи ґрунтів доброзичливо ставляться до хлору. Тому, перед використанням даного підживлення, варто проводити тестування та лабораторні дослідження.

2016-06-14T12:11:52+00:0014. 06. 2016|

Оставить комментарий

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.