Карбамід: особливості та переваги
//Карбамід: особливості та переваги

Карбамід: особливості та переваги

Висока урожайність та відмінна якість вирощеної продукції – чи реально це? Звичайно, якщо дотримуватись всіх правил вирощування сільськогосподарських культур, захищати їх від різноманітних негативних факторів, що чатують на них у процесі розвитку, та застосовувати мінеральні добрива. Останні – це запорука отримання прекрасного результату проведення аграрного сезону. Відомо, що навіть найбільш родючі землі потребують постійного удобрення, щоб отримувати вчасно важливі для росту культур поживні речовини та мінерали. Особливу роль відіграє насиченість азотом, без якого взагалі не можливе існування жодної рослини – і культурної, і звичайного бур’яну.

Обираємо карбамід

Головна особливість карбаміду і, водночас, найбільша перевага – це найвищий рівень концентрації азоту у складі в порівнянні з усіма іншими існуючими мінеральними добривами. Так, даний макроелемент міститься у цій агрохімічній суміші у об’ємі не менше ніж 46%. Окрім того, карбамід має широкий спектр дії: його можна застосувати для підвищення урожайності різних культур на різних типах ґрунту. Тому і не дивно, що сечовина (таку ще назву має карбамід) користується чималим попитом у вітчизняних аграріїв, не дивлячись на те, що не являється найновішою розробкою виробників добрив. Тобто, можна впевнено стверджувати, що на сьогоднішній день рівних конкурентів карбамідові не існує.

Позитивні якості даного мінерального добрива

Звичайно, що окрім переваг, карбамід має і мінуси: так, наприклад, його не можна вносити поверхневим способом, без закладення у ґрунт, адже в такому випадку відбудеться істотна втрата важливого азоту. Проте, все ж позитивних моментів від використання карбаміду набагато більше. Розглянемо їх:

  1. Являється найбільш концентрованим азотним мінеральним добривом.
  2. Володіє чудовими фізичними характеристиками: практично не злежується, низькогігроскопічний, має достатній рівень сипучості, легко розсіюється.
  3. Вважається найкращим вибором для позакореневого підживлення ярих та озимих колосових зернових культур.
  4. Можна використовувати навіть для плодових дерев: яблуні, груші, сливи, абрикоси, а також для декоративних рослин, наприклад, троянд.
  5. Допомагає регулювати зростання вегетативної маси культур.
  6. Впливає на збільшення вмісту білка та клейковини у зерні.
  7. Суттєво підвищує урожайність культур, а також впливає на поліпшення якісного складу продукції.

 

2019-03-29T13:56:08+00:0016. 06. 2016|

Оставить комментарий