КАС та особливості його базових марок
//КАС та особливості його базових марок

КАС та особливості його базових марок

Карбамідно-аміачна суміш – добриво досить популярне серед вітчизняних сільгоспвиробників. Звичайно, адже перелік його позитивних характеристик набагато довший, ніж певних мінусів від використання. Економічність, низька собівартість азоту, вміст усіх форм цього надзвичайно важливого елементу, висока результативність – це лише частина «за», чому КАС варто обрати у якості основного внесення та підживлення для широкого спектру сільгоспкультур.

На сьогоднішній день українські виробники КАС пропонують споживачам-аграріям декілька його базових марок: КАС-28, 30, 32. Між собою вони відрізняються масовою часткою азоту – відповідно 28, 30 та 32%. Варто відзначити, що найчастіше сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства обирають КАС-32. Чому?

КАС: переваги 32-ї марки

Не можна сказати, що КАС-32 має кардинальні відмінності від своїх аналогів із меншим вмістом азоту. Напевне, секрет успіху саме цієї марки криється якраз у кількості даного елементу. З іншого боку, якщо говорити про фізичні характеристики карбамідно-аміачної суміші, то усі марки добрива зберігаються тривалий час, не втрачаючи якісних показників. На відміну від селітри аміачної, розчини вказаного добрива не горять та не вибухають, що дуже зручно (не потрібно занадто перейматись технікою безпеки, виділяти окреме приміщення тощо).

Температура кристалізації даної суміші підвищується разом із підвищенням вмісту азоту. Так, наприклад, 28 марка кристалізується при температурі -18ºС, а КАС-32 – при -2ºС. Проте, від кристалізації та тимчасового замерзання дане азотовмісне добриво не втрачає своїх властивостей і після того, як температура піднімається, КАС знову набуває форму розчину і його можна використовувати.

Що стосується складу 32-ї марки, то у ній міститься суміш карбаміду (35,4%), селітри аміачної (44,3%), води (19,4%), аміачної води (0,5%).

Про що кажуть цифри?

Економічність будь-якого добрива – це перший чинник, що впливає на його вибір споживачем. І якщо в контексті економіки говорити про карбамідно-аміачну суміш, то, безперечно, вона є більш вигідною, ніж азотні добрива, що випускаються у гранульованій формі. Отже, економічні переваги використання КАС виявляються у наступному:

  1. Підвищенням продуктивності праці.
  2. Низькою собівартістю азоту.
  3. Низькими логістичними затратами.
  4. Високою технологічністю.

Важливо, що завдяки рідкій формі суміші, вона вноситься набагато рівномірніше, ніж добрива у твердій формі, а це означає, що сільгоспкультури швидше і краще отримують азот для забезпечення усіх процесів своєї життєдіяльності. Таким чином, ефективність КАС теж є вищою.

2019-03-29T14:18:29+00:0001. 11. 2016|

Оставить комментарий