Мінеральні добрива для картоплі
//Мінеральні добрива для картоплі

Мінеральні добрива для картоплі

Картопля для українців – продукт національного значення, її стратегічні запаси восени є у домі кожної другої господині. Крім того, картоплю використовують у якості корму у тваринництві. А ще — це важлива технічна культура. Тому і не дивно, що вирощуванням картоплі займається така кількість аграрних підприємств та фермерських господарств, хоча справа це не така і проста, як здається на перший погляд. Адже, щоб отримати гарний урожай даної культури, потрібно прикласти максимум зусиль. По-перше, необхідно захистити її від шкідників, а особливо від усім відомого колорадського жука. По-друге, забезпечити захист від грибкових захворювань і бур’янів. І, безперечно, обов’язковою умовою отримання великої кількості гарних картоплин у кущі є застосування мінеральних добрив.

Мінеральні добрива – основа урожаю

Яким чином мінеральні добрива впливають на урожайність картоплі і на якість самих картоплин?

  1. Стійкість культури до хвороб та стресів (особливо водного) – це наслідки підживлення магнієвими і калійними добривами.
  2. Збільшення рівня крохмалю у складі бульб відбувається завдяки фосфору.
  3. Великі за розміром картоплини та збільшена кількість білка у них – це «робота» азоту. З іншого боку, надлишок азотних добрив призводить до того, що бульби темнішають, зменшується рівень крохмалю та сухих речовин.

Також варто відзначити, що надмірні дози калію спричиняють перебільшенню норм води у коренеплодах, від чого їх тяжче зберігати взимку – адже картопля швидше псується.

Важливим моментом у підживленні картоплі є використання мікродобрив. Так, наприклад, дана культура вкрай негативно реагує на нестачу такого мікроелемента як цинк, а менш гостріше – на нестачу марганцю.

Компанія «Украгроком» пропонує якісні та високоефективні мінеральні добрива, тукосуміші та мікродобрива для внесення під картоплю. Ми реалізуємо продукцію від провідних українських виробників та відомих іноземних брендів.

Технологія внесення добрив для картоплі

Якщо азотні мінеральні добрива вносити у великих кількостях під дану культуру, то у кінцевому результаті можна отримати накопичення шкідливих нітратів. Рекомендовано застосовувати сульфат амонію, який, окрім насичення азотом, буде сприяти підвищенню стійкості картоплі до парші. Часто також вносять кальцієву (або калійну) селітру.

Якщо восени мінеральні добрива не застосовувались, то навесні під основний обробіток використовують нітроамофоску. Популярністю користується також КАС.

 

2019-03-29T13:54:59+00:0016. 05. 2016|

Оставить комментарий