Нітроамофоска у позакореневому підживленні овочів
//Нітроамофоска у позакореневому підживленні овочів

Нітроамофоска у позакореневому підживленні овочів

Позакореневе підживлення – це метод, який був розроблений американцями майже два десятиліття тому і який вважається одним із найбільш ефективних способів впливу на підвищення урожайності сільгоспкультур, зокрема, овочевих. Аграрії завжди шукають відповідь на питання: як із мінімальними витратами отримати високий результат у вигляді чудового урожаю зерна, насіння, овочів, фруктів, до того ж, з привабливим товарним виглядом та поліпшеними смаковими і якісними властивостями?  Саме позакореневе підживлення і є відповіддю на дане запитання.

По-перше, такий спосіб внесення мінеральних та мікродобрив (через листковий апарат) потребує меншої норми, ніж, наприклад, прикореневе внесення чи припосівне. По-друге, завдяки позакореневому підживленню у овочевих культур виробляється стійкість до негативного впливу вірусних і грибкових захворювань та до шкідливих комах. По-третє, підживлення стимулює культури бути стійкими до посухи і високих температур повітря.

Нітроамофоска: чому варто обрати?

Азот, фосфор та калій – саме такі важливі для овочевих культур елементи містить у своєму складі нітроамофоска. Вказане добриво на сьогоднішній день впевнено лідирує на українському агрохімічному ринку, тобто користується успіхом у сільгоспвиробників. Окрім того, що нітроамофоску можна використовувати для позакореневого підживлення, така суміш підійде і для основного, передпосівного, припосівного внесення, у тому числі в умовах закритого ґрунту. Характеризується високою універсальністю, адже даний вид удобрення застосовують у будь-якій кліматично-ґрунтовій зоні для широкого спектру культур.

Крім того, нітроамофоска – це висока ефективність, яка практично гарантує підвищення урожайності. Добриво водорозчинне, а у кожній його гранулі містяться усі три необхідні макро- та мікроелементи, тому завдяки такій суміші відбувається рівномірне надходження азоту, калію і фосфору у кожну клітинку кожної рослини.

Плюси і мінуси позакореневого підживлення

Окрім вищеназваних переваг використання такого методу внесення добрив, існують і недоліки. Отже, розглянемо все по порядку.

  1. Серед плюсів варто виділити наступні моменти:
  • овочі швидко засвоюють поживні речовини;
  • проявляється позитивний вплив при заморозках, посухах;
  • підвищується урожайність;
  • можна швидко вирішити проблему нестачі будь-якого елементу;
  • посилюється розвиток листкового апарату.
  1. Недоліки:
  • можливість виникнення опіків листя;
  • труднощі у проведенні підживлення (потрібно все робити максимально обережно і акуратно);
  • складно визначити оптимальну дозу та концентрацію розчину із першого разу.
2019-03-29T14:00:09+00:0031. 08. 2016|

Оставить комментарий