Важливість удобрення цукрових буряків. Амофос

//Важливість удобрення цукрових буряків. Амофос

Важливість удобрення цукрових буряків. Амофос

АмофосЗначення такої технічної культури як цукровий буряк важко переоцінити, адже для більшості країн Європи він є основним джерелом цукру для кондитерської промисловості зокрема, та й для харчової промисловості в цілому. Не варто забувати, що й пересічні громадяни купують цукор у великих кількостях, використовуючи його для приготування різноманітних напоїв, домашньої випічки та виготовлення джемів і варення. Як отримати високий урожай цукрових буряків? Як забезпечити рентабельність сільськогосподарського виробництва від вирощування даної культури та реалізації продукції? Звичайно, простої відповіді на ці питання немає, адже успіх залежить не від однієї певної дії, а від комплексу господарсько-аграрних заходів, які сприяють успішному результатові. Одним із найбільш важливих аспектів таких заходів вважається раціональна та своєчасна система удобрення буряків.

Чому амофос – це правильний вибір?

Для цукрових буряків найбільше значення мають два хімічні елементи – це азот і фосфор, які, по-перше, сприяють підвищенню урожайності культури, а по-друге, забезпечують збільшення вмісту цукру у коренеплодах. Амофос ідеально підходить для підживлення цукрових буряків, адже дане мінеральне добриво складається із 52% фосфору та 12% азоту, які знаходяться у легкодоступній для культур формі.

Окрім того, амофос слугує не лише мінеральним добривом, а й певним бар’єром для цукрових буряків, захищаючи їх від деяких вірусних та грибкових захворювань, а також від декількох різновидів шкідливих комах. Не варто забувати, що амофос позитивно впливає на зміцнення коренеплоду, на його розмір та на якісний склад. А ще допомагає цукровому буряку при довготривалому зберіганні перед переробкою, а під час розвитку культури сприяє виведенню із неї шкідливих речовин.

Фосфор і азот: значення для цукрових буряків

Споживання буряками цих макроелементів є взаємопов’язаним: нестача фосфору означає нагромадження нітратного азоту у тканинах рослини і уповільнення синтезу білків. При використанні азотних добрив (без фосфору) урожайність, безперечно, буде високою, проте цукристість буряку погіршиться. Таким чином, гармонійне для культури співвідношення даних хімічних елементів є обов’язковою умовою у системі підживлення цукрових буряків.

Як на буряк впливає нестача азоту:

  1. За умови азотного голодування культура відстає у розвитку.
  2. Листя має хлоротичне забарвлення, тобто світло-зеленого кольору, а у сім’ядолі – жовте.
  3. Відбувається некроз нижніх листів, навіть при достатньому рівні вологи.
  4. Урожайність стрімко падає.
2016-06-12T16:04:18+00:0012. 06. 2016|

Оставить комментарий

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.