Значення калію для культур. Калій хлористий
//Значення калію для культур. Калій хлористий

Значення калію для культур. Калій хлористий

Азот, фосфор і калій – це трійка «лідерів», найбільш важливих хімічних елементів для росту та розвитку усіх рослин. Що стосується сільськогосподарських культур, то нестача однієї із цих речовин може суттєво вплинути на кінцевий результат, а саме – на урожайність. У ході проведених досліджень було доведено, що під час розвитку вміст калію у клітинах та тканинах культур набагато більший, ніж, наприклад, азоту. Значення його величезне: калій забезпечує нормальний перебіг фотосинтезу, транспортування вуглеводів та крохмалю, сприяє накопиченню білків. Саме тому на сьогоднішній день калійні мінеральні добрива так активно використовуються сільгоспвиробниками. Та й пересічні громадяни не забувають про такий вид підживлення, застосовуючи його на своїх дачах та присадибних ділянках для отримання кращого урожаю овочів.

Калій хлористий: чому варто обрати?

Дане мінеральне добриво містить не менше ніж 60% калію у своєму складі – і цим обумовлюється його популярність серед вітчизняних аграріїв. Калій хлористий можна використовувати у будь-якій кліматичній зоні на будь-яких типах ґрунтів (окрім солонців та солончаків). Випускається у декількох варіантах – гранульованому та дрібнозернистому. Чудово підходить для підживлення практично усіх овочевих та колосових зернових культур.

Компанія «Украгроком» реалізує калій хлористий від кращих вітчизняних та закордонних виробників за помірними цінами, гарантуючи високу якість продукції. Крім того, наші спеціалісти у разі виникнення питань готові завжди надати консультацію із правильно використання даного мінерального добрива для отримання найкращого результату.

Калій у розвитку культур

Даний хімічний елемент сприяє тому, що сільгоспкультури стають більш стресостійкими, менш болісно реагують на зовнішні подразники, викликані змінами погодних умов, посухою, дощами, заморозками. Крім того, калій допомагає чинити опір шкодочинним діям комах та патогенних грибів. Цікаво, що калій у рослині не знаходиться у одному місці, а постійно рухається, а тому при регулярних сильних опадах чи частому поливі він вимивається, і наступає калійне голодування культур. Концентрується в основному у молодих органах рослин. Сприяє кращому засвоєнню азоту, фосфору та заліза. Для різних культур калій виконує різні функції. Наприклад:

  • накопичення моносахаридів – для плодових і овочевих;
  • підвищення рівня цукру – для коренеплодів;
  • підвищення рівня крохмалю – для картоплі;
  • збільшення стінок клітин соломини та вироблення стійкості до злягання – для злакових культур;
  • покращення якості волокна – для льону і коноплі.
2019-03-29T13:54:51+00:0016. 05. 2016|

Оставить комментарий